Ο ζωγράφος Marilyn Manson στην Αθηναΐδα

Το ακούσαμε πριν λίγο καιρό σαν φήμη και δεν το πολυπιστέψαμε! Κι όμως, ο αμφιλεγόμενος Αμερικανός μουσικός Marilyn Manson θα επισκεφθεί την Αθήνα με την ιδιότητα του ζωγράφου, αφού από τις 21 έως τις 25 Απριλίου, ο Πολυχώρος “Αθηναΐς” θα φιλοξενήσει πρωτότυπα έργα του.

Στην Αθηναΐδα όμως ο ανδρόγυνος Μέριλιν Μάνσον δεν θα κάνει νεο-goth performance με δερμάτινο στριγνκ και μπόντατζ αξεσουάρ … στην Αθηναΐδα θα παρουσιάσει ζωγραφικά έργα του σε ακουαρέλες και ακρυλικό σε χαρτί, λιθογραφίες και αφίσες.

 

 

 

Ο ίδιος σε συνέντευξή του στο περιοδικό HOMME αποκάλυψε ότι η πρώτη του δουλειά ως ‘ζωγράφου’ ήταν στο μαγαζί με έπιπλα του πατέρα του. Αφού απέτυχε να γίνει πιτσαδόρος βάλθηκε να χρωματίσει τους τοίχους της οικογενειακής επιχείρησης! Όταν μετακόμισε στο Χόλιγουντ, αγόρασε πινέλα και χαρτί και δημιούργησε τα πρώτα του πορτρέτα, τον καιρό που ηχογραφούσε το “Mechanical Animals”. H πρώτη του έκθεση “The Golden Age of Grotesque” έλαβε χώρα το 2002 στο Λος Άντζελες.

Ο ζωγράφος Μάνσον χρησιμοποιεί φωτεινά χρώματα για να απαλύνει τον πόνο, αν και δεν πιστεύει ότι έχει ζωγραφίσει ποτέ κάτι χαρούμενο. Αισθάνεται πάντως ότι είναι ρομαντικός και όχι νιχιλιστής, όπως νομίζουν ακόμα και οι πιο πιστοί emo θαυμαστές του!

Σχολιάζοντας τον τίτλο της έκθεσής του “Hell, etc” λέει ότι προσδιορίζει τη ζωή (!) και την τέχνη του. Έβρισκε πάντα τη λέξη “etcetera” (και τα λοιπά) ενδιαφέρουσα – όσο για τη λέξη Κόλαση, ούτε λόγος! Αν και ποτέ δεν είχε κάποιο αγαπημένο ζωγράφο παραδέχεται ότι τα έργα του Γερμανού εξπρεσιονιστή Egon Schiele τού προκαλούν μια περίεργη έλξη.

Ο Marilyn Manson γεννήθηκε στο Canton, του Οχάιο στις 5 Ιανουαρίου του 1969. Σε ηλικία 20 ετών, απέκτησε το όνομα/ψευδώνυμό του, το οποίο προέρχεται από το συνδυασμό δύο άλλων ονομάτων αυτό της Marilyn Monroe και του Charles Manson. Το 1990 ξεκίνησε την καριέρα του επίσημα ως ζωγράφος και την ίδια χρονιά δημιούργησε το συγκρότημα «Marilyn Manson & The Spooky Kids». Ύστερα από δύο χρόνια το συγκρότημα μετονομάζεται σε «Marilyn Manson», χάρη στη προσωπική του επιτυχία και στο ότι ο Marilyn ήταν ο πιο δημοφιλής από όλα τα υπόλοιπα μέλη του συγκροτήματος. Φοίτησε στο «Broward Community College» δημοσιογραφία και θέατρο.

Info:
Έκθεση ζωγραφικής, Marilyn Manson, “Hell, etc”
Χώρος: Πολυχώρος Πολιτισμού Αθηναΐς (Καστοριάς 34 – 36, Βοτανικός, Αθήνα)
Διάρκεια Έκθεσης: 21- 25 Απριλίου 2010
Ώρες λειτουργίας: 10:00 -22:00
Την έκθεση φιλοξενεί και επιμελείται η συλλέκτρια Μαρία Κοντομηνά.

Χριστίνα Τσατσαράγκου

http://new.e-go.gr/exodos/article.asp?catid=6472&subid=2&pubid=7444644

http://www.youtube.com/watch?v=X5tw8kj-CQY