HERMOUPOLIS INDIE ROCK FESTIVAL II

ΜετÜ την περσινÞ του μεγÜλη επιτυχßα το Indie Rock Festival, το ΦεστιβÜλ ΑνεξÜρτητου Ροκ Ερμοýπολης, καθιερþνεται. Μπαßνοντας στη δεýτερη χρονιÜ της η πρωτοβουλßα αυτÞ του Πνευματικοý ΚÝντρου ΔÞμου Ερμοýπολης, üχι μüνο μεγαλþνει σε διÜρκεια αλλÜ αποκτÜ και διεθνÞ χαρακτÞρα, αφοý απü φÝτος ξεπερνÜ τα σýνορα της ΕλλÜδας.

ΠαρÜλληλα λειτουργεß και σαν κßνητρο για τη δημιουργßα μιας δυνατÞς μουσικÞς σκηνÞς στη Σýρο. ¸τσι τÝσσερα ντüπια συγκροτÞματα, τÝσσερα απü την υπüλοιπη ΕλλÜδα και Ýνα απü τη Γαλλßα μας χαρßζουν Ýνα μοναδικü μουσικü τριÞμερο με τη δýναμη και ζωντÜνια του ανεξÜρτητου rock.

 

 

Active Image

ΘÝατρο Ευανθßα ΚαÀρη – ΛαζαρÝτα – Σýρος.

¿ρα Ýναρξης: 20:00

Εßσοδος Ελεýθερη

17-07-2008

CARO

Τραγουδßστρια αποκÜλυψη απü την Αβινιüν της Γαλλßας που περπατÜ με μαεστρßα παρÝα με την μπÜντα της στα μονοπÜτια του εναλλακτικοý rock Þχου προσεγγßζοντας τον εμπνευσμÝνα και μελωδικÜ. Ταξιδεýει σε mid προς late 90ς ηλεκτρισμÝνα ηχητικÜ τοπßα, κουβαλÜει την ταξιδιÜρικη διÜθεση των Porcupine Tree, το μυστÞριο των A Perfect Circle, το groove των Red Hot Chili Peppers, την μελαγχολßα της PJ Harvey και των Portishead, τη μουσικÞ ομορφιÜ της Bjork και της Tori Amos, ενþ το παζλ συμπληρþνουν οι σαφεßς αναφορÝς σε Radiohead και Pearl Jam. Θα σας κερδßσει χωρßς αμφιβολßα.

http://www.myspace.com/projetcaro

SILVER AND THE HIDDEN CASH

Παλιοß γνþριμοι του φεστιβÜλ οι Silver And The Hidden Cash, θα εßναι και φÝτος παρüντες με ολοκαßνουριο ρεπερτüριο βασισμÝνο σε country, blues και rock’ n’ roll ηχοχρþματα. Εßναι γεγονüς üτι τα live εßναι το φüρτε αυτÞς της μπÜντας μιας και υπÜρχουν πολý απλÜ για να ταξιδεýουν απü πüλη σε πüλη και να παßζουν ζωντανÜ! ¼ταν ο ηλεκτρικüς Þχος συναντιÝται με τον ακουστικü, üταν η folk ενþνεται με το rock’ n’ roll και üταν το κÝφι βρßσκεται στα ýψη, κÜπου εκεß σßγουρα θα δεßτε και τα καουμπüικα καπÝλα της πρωτüτυπης μουσικÞς κολεκτßβας απü τα ΓιÜννενα.

http://www.myspace.com/shcash

KARMA

Η αυλαßα του φεστιβÜλ ανοßγει με τους Συριανοýς Karma. ¼ταν μια μπÜντα δουλεýει σκληρÜ, πιστεýει σε αυτü που κÜνει και επιμÝνει, τüτε σπÜει τα στεγανÜ. ΚÜπως Ýτσι και οι Karma απü τις πρþτες αυτοσχÝδιες πρüβες και τα μικρÜ live, βρÝθηκαν να διακρßνονται σε μουσικü σχολικü διαγωνισμü με τη δικÞ τους προσÝγγιση στο «Τεßχος» των Floyd, η οποßα παρουσιÜστηκε ζωντανÜ μÝχρι και στη Θεσσαλονßκη. Φρüντισαν να μας πÜρουν τα μυαλÜ για ακüμα μια φορÜ στο θÝατρο Απüλλων και τελικÜ επιστρÝφουν επß σκηνÞς σε Ýνα φεστιβÜλ που χαßρεται να βλÝπει τη συριανÞ rock σκηνÞ να μεγαλþνει και να διακρßνεται.

18-7-2008

LITANY

ΜπÜντα με ιδιαßτερο μουσικü στυλ, στÞνουν το δικü τους ηλεκτρικü τεßχος με μελαγχολικÜ και συνÜμα επικÜ ηχοχρþματα. ΑποκαλυπτικÝς μελωδßες, ανατολßτικες κλßμακες, δýναμη και Ýνταση επß σκηνÞς συνθÝτουν μια μοναδικÞ live εμπειρßα. Ο πρþτος τους δßσκος Ýχει μüλις κυκλοφορÞσει, οι ζωντανÝς εμφανßσεις για την προþθηση του Ýχουν ξεκινÞσει και φυσικÜ το Indie Rock Festival δεν θα μποροýσε να μεßνει εκτüς προγρÜμματος.

http://www.myspace.com/litanydoom

MIST OF SOUL

Η απüλυτη hard rock μπÜντα του νησιοý μας! Και αν νομßζετε üτι η φÞμη τους σταματÜ μονÜχα στη Σýρο διαβÜστε τι γρÜφει για την αφεντιÜ τους ο ειδικüς τýπος. ΑνανεωμÝνοι, με καινοýρια κομμÜτια και Ýτοιμοι για Ýνα ακüμα χορταστικü show, οι Mist Of Soul εßναι πλÝον must για το φεστιβÜλ.

http://www.myspace.com/mistofsoul

WITHOUT CONDOMS

¸να νεανικü γκρουπ απü τη Σýρο που συνδυÜζει το rock’ n’ roll, το punk και τον εναλλακτικü Þχο της δεκαετßας του ‘90 σε Ýνα κεφÜτο αποτÝλεσμα που ξεσηκþνει. ¸χοντας Þδη στο ενεργητικü τους μια πετυχημÝνη εμφÜνιση στο θÝατρο Απüλλων, λßγες μüλις μÝρες πριν το Indie Rock Festival, εμφανßζονται και στην πρωτεýουσα, συμμετÝχοντας σε μια συναυλßα με δεκÜδες συγκροτÞματα απü üλη την ΕλλÜδα. Τους περιμÝνουμε λοιπüν αν μη τι Üλλο φορμαρισμÝνους και σε μεγÜλα κÝφια!

http://www.myspace.com/withoutcondoms

19-7-2008

THE ILLUSION FADES

Οι Üρχοντες της ΕλληνικÞς γοτθικÞς rock σκηνÞς. Απü τις αρχÝς των 90ς Ýως και τις μÝρες μας η πορεßα τους Ýχει να επιδεßξει πληθþρα δßσκων και συναυλιþν. Η εμφÜνιση τους επß Συριανοý εδÜφους θα φÝρει το κοινü σε επαφÞ με τα κομμÜτια απü το τελευταßο τους Üλμπουμ το οποßο κυκλοφορεß σýντομα, χωρßς να λεßπουν και οι βουτιÝς στο παρελθüν τους. Το ανανεωμÝνο line up τους φÝρνει καινοýριο αÝρα στην μπÜντα που δηλþνει Ýτοιμη να αποδþσει με ξεχωριστü δυναμισμü τις μελαγχολικÝς μα μεγαλοπρεπεßς συνθÝσεις της.

http://www.myspace.com/theillusionfades

JULIANS LULLABY

Ξεκßνησαν ως Ýνα καθαρÜ studio project. ¹ταν τÝτοιος ο ενθουσιασμüς μετÜ την ακρüαση του υλικοý τους, που μια πρüσκληση στο Indie Rock Festival Þταν επιβεβλημÝνη. ¸τσι κι Ýγινε και μÝσα σε ελÜχιστο χρüνο η μπÜντα ολοκλÞρωσε τη σýνθεση της για να μπορÝσει να ανταποκριθεß στο κÜλεσμα και να κÜνει την πρþτη ζωντανÞ εμφÜνιση της καριÝρας της σε Συριανü Ýδαφος. Ετοιμαστεßτε για κÜτι το ξεχωριστü. Ο αρμονικüς συνδυασμüς του δυναμικοý μελωδικοý rock και των ακουστικþν folk στοιχεßων, το βιολß και τα θαυμÜσια γυναικεßα φωνητικÜ τους θα σας μαγÝψουν.

http://www.myspace.com/julianslullaby

TERRA LIBERA

Ο Þχος των Συριανþν Terra Libera εßναι απü μüνος του Ýνα ταξßδι, απü τα ψυχεδελικÜ ηχοτοπßα των 60ς στις dark wave αναφορÝς των 80ς, με την αμεσüτητα μιας ακουστικÞς κιθÜρας να τρυπþνει με μαεστρßα στα τραγοýδια τους και τα γυναικεßα φωνητικÜ να σηκþνουν στις πλÜτες τους ολüκληρο μουσικü καραβÜνι. Η δεýτερη ζωντανÞ εμφÜνιση στη νεοσýστατη καριÝρα τους θα πραγματοποιηθεß στη σκηνÞ του Indie Rock Festival που δεν σταματÜ ποτÝ να ψÜχνει για μπÜντες με μουσικÞ Üποψη, ακριβþς σαν τους Terra Libera.

http://www.myspace.com/terralibera2008

http://www.24hours.gr

Δρομολüγια Πλοßων

http://www.aegeanair.gr

ΑεροπορικÜ Aegean Air

http://www.olympicairlines.gr

ΑεροπορικÜ Olympic Airlines

http://www.syroslive.gr/

ΔιαμονÞ στη Σýρο

 

 

 

 

 

 

For more information please visit: http://syrosrocks. blogspot. com