Glimmer Void Live at Ghost House Review

 Άλικα, σατινένια παραπετάσματα.  Καντηλέρια και κρυστάλλινοι πολυέλαιοι.  Χρυσοσκάλιστοι καθρέφτες και κλασικές απλίκες.  Στο βάθος ένα τεράστιο κρεβάτι εποχής, με ουρανό και  σκαλιστά κηροπήγια να διακοσμούν τα κομοδίνα. Μαρμάρινα τραπέζια και άνετοι, εποχής ροκοκό, καναπέδες.  Γλυκός φωτισμός σε ένα χώρο που σε κάνει να ξεχνάς ότι ζεις στο σωτήριο έτος 2008.

 

Σε μια αυθεντικά μπαρόκ ατμόσφαιρα που ήταν κάτι περισσότερο από ταιριαστή, το Σάββατο 21 Ιουνίου 2008, οι Glimmer Void αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν μια εμφάνιση στο Ghost House, και να μας ταξιδέψουν με τη μουσική τους, σε μια διαφορετική, ξεχασμένη  εποχή.  Παρουσιάστηκαν τραγούδια από το πρωτότοκο cd τους που κυκλοφόρησε πρόσφατα με τίτλο «Souls Parade» από την Dead Scarlet Records, αλλά και από την επερχόμενη, δουλειά τους και μετέτρεψαν ένα ζεστό καλοκαιρινό βράδυ στην Αθήνα, σε όνειρο καλοκαιρινής νύχτας.
Λεπτοί αιθέριοι ήχοι αναδεύτηκαν ονειρικά στον αέρα και η Θάλεια Μακρή, μας εντυπωσίασε με τα εξαιρετικά φωνητικά της και τη σεμνή της παρουσία.

Δεν υπάρχουν και πολλά που μπορεί να πει κάποιος για αυτή την εμφάνιση, παρά μόνο ότι πρόκειται για μια πολύ ιδιαίτερη ελληνική μπάντα, που κατάφερε να με εντυπωσιάσει με την πληθώρα των μουσικών επιρροών της.  Τέτοιες δουλειές δεν μπορείς να τις κατατάξεις σε κάποιο συγκεκριμένο είδος, και καλύτερα.  Δεν χωράνε ετικέτες σε δουλειές που γίνονται με τόσο συναίσθημα και σεβασμό.  Ο κόσμος που γέμισε το Gost House, το ένιωσε αυτό και με το παραπάνω, χωρίς να χρειάζονται ιδιαίτερες φανφάρες και τυμπανοκρουσίες.

 

Από το Soul’s Parade, στο The Witch.  Από το The Calling στο Void In The Mirror.  Από το Repeated Into Infinity, στο Rising.  Από το Wish There Was Light στο Disillusion.  Από το Death’s Way στην πολύ καλή διασκευή του Medusa.  Από το Diablerie μέχρι το τελικό Goners, ξετυλίχτηκαν πολλά παράλληλα παραμύθια, σχεδόν μπροστά στα μάτια μας, πλεγμένα μεταξύ τους με σχεδόν μαγικό τρόπο.
Οι Glimmer Void, κρύβουν μέσα τους πολύ πάθος, το οποίο δεν έχουν απελευθερώσει όλο ακόμα.  Όταν αυτό θα γίνει, τότε θα μιλάμε για αριστουργηματική δουλειά.  Αυτό που έχουμε εμείς να περιμένουμε, είναι το νέο τους cd, μια νέα ζωντανή εμφάνιση σύντομα και να ευχηθούμε να παραμείνουν πάντα, τόσο αληθινοί και τόσο ονειρικοί συνάμα.

Glimmer Void : http://www.myspace.com/glimmervoidband

Dead Scarlet Recordshttp://www.myspace.com/deadscarletrecords