Tilbury On Cloves – Blindshow

Tilbury

 

Οι Tilbury on Cloves δεν συμβιβάζονται.  Παίζουν αυτό που θέλουν, όπως το θέλουν.  Ο νέος δίσκος τους Blindshow ήρθε για να αποδείξει περίτρανα πως πρόκειται για μια μπάντα που παραμένει πιστή στους αγαπημένους της ήχους, διαγράφοντας εντελώς από την ατζέντα της τη λέξη «εμπορικότητα».

Αν το πρώτο ολοκληρωμένο, ομώνυμο άλμπουμ τους που κυκλοφόρησε το 2004 μας σύστησε στην ονειρική ατμόσφαιρα της μουσικής των Tilbury on Cloves, το Blindshow που κυκλοφορεί από την Dead Scarlet Records, έρχεται για να μας ταξιδέψει σε ακόμα πιο ώριμους και δουλεμένους ήχους και μελωδίες, που ξυπνάνε μέσα μας μελαγχολικά και γλυκά συναισθήματα.
Συνδυάζοντας άριστα τους ηλεκτρονικούς ήχους με τις κιθάρες του Βλάσση και τα πανέμορφα φωνητικά του Χρήστου, οι Tilbury on Cloves παρουσιάζουν μια δουλειά «πέραν του κόσμου τούτου», γεμάτη ρομαντισμό και λυρισμό, κατάλληλη για μοναχικές ατμοσφαιρικές ακροάσεις και ταξίδια.  Μας το επιβεβαιώνουν και οι ίδιοι άλλωστε στο “End” : “Distant memories, when I walk through the trees, distant memories when I’m anger for the sun”…

Αν και το άλμπουμ δεν έχει «εξάρσεις» αποτελεί μια πολύ ποιοτική δουλειά με ξεχωριστά σημεία τα “End”, “Fellowship”, “K. Malevich”,  “She, see, sea” (με την συμμετοχή της Helen C. στα φωνητικά),  “Better Past”.

Το εξώφυλλο του δίσκου είναι πίνακας του Pieter Bruegel, “The Parable of the Blind”  (1568), αλλά το Blindshow δεν είναι ένα παιχνίδι τυφλόμυγας.  Είναι μια κατάθεση ονείρων και κάποιος δεν μπορεί παρά να το ακούει και να ονειρεύεται μόνο με κλειστά μάτια…