Kirlian Camera Live 3/12/2011

KIRLIAN CAMERA (IT)

+ Decode (GR)

Σάββατο 3/12/2011

Κύτταρο Live Club

Ηπείρου 48 και Αχαρνών

 

Εισιτήρια προπωλούνται προς 22 ευρώ από το DarkCell (Θεμιστοκλέους 84) και το Tickethouse (Πανεπιστημίου 42). Την ημέρα της συναυλίας θα πωλούνται στο ταμείο του Κυττάρου προς 27 ευρώ.

 


Θα μπορούσαν με ευκολία να χαρακτηριστούν σαν το διασημότερο new wave / electro συγκρότημα που έβγαλε ποτέ η Ιταλία. Όμως οι Kirlian Camera είναι κάτι πολύ μεγαλύτερο από αυτό…

Ξεκίνησαν την άνοιξη του 1980 γνωρίζοντας μεγάλη επιτυχία στα charts και στις – εντός και εκτός Ιταλίας – discoteque με τραγούδια όπως τα Blue Room, Eclipse και Edges. Συνέχισαν φλερτάροντας με τη dark wave και τη neofolk γράφοντας κομμάτια που θεωρούνται μέχρι και σήμερα κλασικά (The Desert Inside, Solaris, Ascension) και από το 2000 πέρασαν ουσιαστικά στη τρίτη, και πιό επιτυχημένη φάση τους έχοντας σαν εφόδια ακαταμάχητες synthpop μελωδίες, intelligent electronica πειραματισμούς και μεγάλες δόσεις dark wave μελαγχολίας. Και φυσικά τη προσθήκη της γοητευτικής Elena Fossi στα φωνητικά!

Ο άνθρωπος που από την αρχή εώς και σήμερα κινεί τα νήματα στους Kirlian Camera και παραμένει ο σταθερός παράγοντας τους είναι ο Angelo Bergamini. Είναι ο αρχιτέκτονας του ήχου των Kirlian Camera, είναι ο βασικός συνθέτης τους και η ψυχή του group. Aπό το 2000 και μετά όμως πολύ σημαντικό ρόλο παίζει και η Elena Fossi η οποία πέρα από εξαιρετική τραγουδίστρια διαθέτει και μια εντυπωσιακή εξωτερική εμφάνιση που δίνει πόντους στην σκηνική, αλλα και στη γενικότερη παρουσία του συγκροτήματος. Και απαλάσει και τον Angelo από τη θέση του performer, που έτσι κι αλλιώς του προκαλούσε αμηχανία…


Αν συνυπολογίσουμε σε όλα αυτά συνεργασίες με groups όπως οι
Human League, Dive, Wumpscut, Six Comm κ.α. (…και μια παραλίγο συνεργασία με τους This Mortal Coil*!) και δισκογραφημένες διασκευές σε Joy Division, Ultravox, Suicide, Animotion, Pink Floyd κ.α. καταλαβαίνουμε γιατί οι Kirlian Camera καταφέρνουν να χαίρουν της εκτίμησης όλων των τάσεων της dark alternative σκηνής, είτε αυτή ονομάζεται dark wave,electro ή industrial.


Οι Kirlian Camera έχουν πλέον ξεπεράσει 30 χρόνια παρουσίας, φέτος συμμετείχαν στα μεγαλύτερα dark alternative festivals της Ευρώπης και στις
3 Δεκεμβρίου του 2011 θα βρεθούν και πάλι στα μέρη μας, στο Κύτταρο Live Club, για ένα μοναδικό show με τα πιό αγαπημένα μας τραγούδια από το αξιοθαύμαστο παρελθόν τους αλλά και το ολοκαίνουργιο άλμπουμ τους! Να είστε εκεί!


Πριν από τους Kirlian Camera στη σκηνή του Κυττάρου θ’ ανέβουν οι
Decode οι οποίοι έχουν καταφέρει με την ιδιοφυή σκοτεινή τους synth pop / EBM να αποτελούν έναν από τους σύγχρονους underground μύθους της εγχώριας εναλλακτικής ηλεκτρονικής σκηνής!

HINTS:

–Το αρχικό όνομα του group ήταν Suicide Commando το οποίο όμως εγκαταλείφθηκε γρήγορα μια και υπήρχε ένα άλλο αμερικάνικο σχήμα με το ίδιο όνομα.

–Η πρώτη συναυλία των Kirlian Camera έγινε στα πλαίσια του Ιταλικού gay pride festival.

*– Ο Angelo Bergamini είχε προσκληθεί από τον John Fryer (παραγωγό των Depeche Mode, Nine Inch Nails etc) για να συμμετάσχει στο τρίτο άλμπουμ των This Mortal Coil, Blood. Κάτι που όμως τελικά δεν έγινε εξ αιτίας ενός προβλήματος υγείας του Angelo.

— Πρώην μέλη των Kirlian Camera έκαναν μεγάλη καριέρα στη μουσική βιομηχανία από διάφορα πόστα: O Graziano Mallozzi ήταν μεταξύ άλλων παραγωγός του πρώτου single του Robbie Williams, ο Paul David Sears έγινε παραγωγός σε επιτυχημένα dance projects όπως ο Whigfield και ο Kampah ήταν ο σκηνοθέτης του even better than the real thing (collage version) των U2.

 

 

Σάββατο 3  Δεκεμβρίου 2011
KIRLIAN CAMERA (IT)
+DECODE (GR)
http://www.facebook.com/event.php?eid=241880562516774&ref=ts