Plastic Tree Live @ Second Skin, 14/10/2008

Jmusic.gr proudly presents

PLASTIC TREE

Live in Athens

14/10 @ Second Skin (Κωνσταντινουπüλεως και ΙερÜ Οδüς, ΓκÜζι)

Το συγκρüτημα των ΓιαπωνÝζων Ροκ Σταρς επισκÝπτεται την ΑθÞνα!

Active Image

Plastic Tree

Οι Plastic Tree εßναι Ýνα απü τα σημαντικüτερα και γνωστüτερα ιαπωνικÜ ροκ συγκροτÞματα.
Σχηματßστηκαν το 1993 και το üνομÜ τους το επÝλεξαν απü Ýνα τραγοýδι των Radiohead, τη βασικüτερη επιρροÞ τους.
Στην αρχÞ ο Þχος τους θýμιζε πÜρα πολý new wave συγκρüτημα, ενþ αλλÜ με το πÝρασμα των χρüνων αυτü Ýχει αλλÜξει. Τþρα η μουσικÞ τους μπορεß να περιγραφτεß σαν κιθαριστικü ροκ, με ξεχωριστü χαρακτηριστικü της την καταπληκτικÞ και ιδιαßτερη φωνÞ του τραγουδιστÞ.
Αποτελοýνται απü τÝσσερα μÝλη i)τον Ryutaro στα φωνητικÜ, γνωστü για τη φωνÞ και τους σκοτεινοýς του στßχους ii) τον Tadashi στο μπÜσο, «αρχηγü» του συγκροτÞματος, υπεýθυνο για το σýνολο σχεδüν της μουσικÞς τους iii)τον Akira στην κιθÜρα, συνθÝτη ενüς μÝρους της μουσικÞς τους και iv) τον Hiroshi στα ντραμς.

Το 1995, Ýπειτα απü πολυÜριθμα singles που μοιρÜστηκαν δωρεÜν σε συναυλßες τους, κυκλοφüρησαν το πρþτο τους mini-album, -Strange fruit- kimyou na kajitsu. Ο Þχος του Þταν σκοτεινüς, με ολοφÜνερες επιρροÝς απü συγκροτÞματα üπως οι Cure και οι Radiohead.
Το 1997 υπÝγραψαν συμβüλαιο με μια απü τις μεγαλýτερες δισκογραφικÝς εταιρεßες της Ιαπωνßας και την ßδια χρονιÜ κυκλοφüρησαν το δεýτερü τους Üλμπουμ, Hide and seek. ¶ρχισαν πια να λειτουργοýν ως μια mainstream μπÜντα πειραματιζüμενοι με τον Þχο τους και αναμιγνýοντας ποπ στοιχεßα, στις μÝχρι τüτε «βρþμικες» κιθÜρες και τις σκοτεινÝς τους μελωδßες.
Με 15 χρüνια πλÝον στην πλÜτη τους, και αφοý δημιοýργησαν τον καθαρÜ δικü τους Þχο,  βρßσκονται τþρα πια στην κορυφÞ. ΚÜθε νÝος τους δßσκος κÜνει ρεκüρ πωλÞσεων, και τα εισιτÞρια για τις συναυλßες τους εξαντλοýνται αστραπιαßα.
Ο Þχος τους προσφÝρει μια νÝα διÜσταση στο σýγχρονο ροκ, επειδÞ  δεν κατηγοριοποιεßται εýκολα καθþς κυμαßνεται απü το μÝταλ και το hardcore ροκ μÝχρι την πιο χαρωπÞ ποπ, με ενδιαφÝροντες δικοýς τους πειραματισμοýς και με δανεισμοýς απü διÜφορα μουσικÜ εßδη, Ýχοντας σαν ξεχωριστü χαρακτηριστικü του την πολý ιδιαßτερη, αιθÝρια φωνÞ του τραγουδιστÞ τους.

Οι συναυλßες τους ξεχωρßζουν για την ενÝργεια, το κÝφι, το δυναμισμü  αλλÜ και για τις πιο συναισθηματικÝς στιγμÝς τους. Τα μÝλη του συγκροτÞματος,  εκπÝμποντας εξαιρετικÜ επικοινωνιακÞ ενÝργεια, κÜνουν ζωντανü διÜλογο με το κοινü, üχι μüνο με λüγια αλλÜ και με τη μουσικÞ και τις επß σκηνÞς κινÞσεις τους δημιουργþντας Ýνα εκρηκτικü αποτÝλεσμα. Η μοναδικÞ φωνÞ του Ryutaro ηλεκτρßζει με την καθαρüτητα της και την περßεργη, ακαθüριστα παιδικÞ, χροιÜ της και, ξεπερνþντας το φρÜγμα της γλþσσας, μεταδßδει συναισθÞματα δικαιþνοντας τον χαρακτηρισμü τßτλο του συγκροτÞματος που κÜθε μουσικüφιλος πρÝπει να Ýχει δει ζωντανÜ.
Και üπως εßπε και ο ßδιος, σχολιÜζοντας την μακρüχρονη πορεßα τους : «Οι Plastic Tree (Πλαστικü ΔÝντρο) εßναι Ýνα δÝντρο που δεν μαραßνεται ποτÝ»

Στα πλαßσια της ευρωπαúκÞς περιοδεßας τους, επισκÝπτονται την χþρα μας, για μια και μοναδικÞ συναυλßα, στις 14 Οκτωβρßου, η οποßα θα πραγματοποιηθεß στο ολοκαßνουργιο Second Skin (Κωνσταντινουπüλεως και ΙερÜ Οδüς, ΓκÜζι)

¿ρα Ýναρξης: 21.00

(Doors open: 20.00)

Εßσοδος: 20Ε

Δισκογραφßα
2008 – Utsusemi
2007 – B-men Gahou
2007 – Nega to Posi  
2006 – Chandelier  
2004 – Cell.  
2003 – Shiro chronicle
2002 – Premium Best  
2002 – Träumerei
2001 – Cut ~Early Songs Best Selection~  
2000 – Parade
1998 – Puppet Show
1997 – Hide and Seek  
1995 – Strange fruits -Kimyou na Kajitsu –

Jmusic.gr
Το Jmusic.gr ιδρýθηκε στις αρχÝς του 2007 στην ΑθÞνα απü τους George και Shin και λßγο αργüτερα στην ομÜδα προστÝθηκε η Μυρτþ ΤσελÝντη. Η ιστοσελßδα αυτÞ δημιουργÞθηκε με σκοπü να ενþσει τους fans της – σýγχρονης κυρßως – ιαπωνικÞς μουσικÞς, δημιουργþντας μßα ελληνικÞ διαδικτυακÞ κοινüτητα θαυμαστþν του σýγχρονου ιαπωνικοý πολιτισμοý, δßνοντας την ευκαιρßα για μια ανταλλαγÞ πληροφοριþν και γνþσεων που σχετßζονται με ειδÞσεις, καλλιτÝχνες, events και για ü,τι Üλλο αναφορικÜ με τον πολιτισμü της χþρας του ΑνατÝλλοντος Ηλßου.
¸χει αναλÜβει πλÝον και το ελληνικü τμÞμα του J.A.M.E (Japanese Music Europa – την πρþτη παγκüσμια και αναγνωρισμÝνη ηλεκτρονικÞ βÜση δεδομÝνων και πληροφορßας για την ΙαπωνικÞ μουσικÞ http://www.jame-world.com/gr) ενþ ταυτüχρονα δραστηριοποιεßται διοργανþνοντας parties με jmusic, dj sets cosplay και Ιαπωνικü Καραüκε (μπαρ Bios, 2007-2008), καθþς και συναυλßες (Gothika στο club Underworld, 2007), που Ýχουν κÜνει αßσθηση ως αξιοσημεßωτα events στα οποßα αναφÝρθηκαν και για τα οποßα Ýγραψαν διÜφορα Ýντυπα και sites (Free, ¸ψιλον (Ελευθεροτυπßα), Look κ.α.)