Solar Fake – Broken Grid

 Οι Solar Fake εßναι το solo project του Sven Friedrich (τραγουδιστÞ των Zeraphine και των Dreadful Shadows). Σχηματßστηκαν το 2007 και το πρþτο τους album με τßτλο "Broken Grid" κυκλοφüρησε στην Γερμανßα την 1η Φεβρουαρßου 2008 ενþ στην υπüλοιπη Ευρþπη στις 4 Φεβρουαρßου 2008.

Οι Solar Fake Ýχουν Ýνα καθαρÜ ηλεκτρονικü Þχο, που κυμαßνεται απü μελωδικÞ Synthpop Ýως και Harsh Electro – EBM με διÜσπαρτα κÜποια στοιχεßα trance. Tα φωνητικÜ πÜντα απü τον Sven Friedrich Üλλοτε καθαρÜ -üπως τον Ýχουμε συνηθßσει- και ονειρικÜ,  Üλλοτε παραμορφωμÝνα προκειμÝνου για να αποδþσουν επιτυχημÝνα τους στßχους των κομματιþν. Με το πρþτο Üκουσμα του album διαπιστþνει κανεßς üτι σε κÜθε τραγοýδι η Ýμφαση Ýχει δωθεß στη μελωδßα και γßνεται Üμεσα κατανοητÞ η "δυσκολßα" του Sven να παραμεßνει σε Ýνα συγκεκριμÝνο στυλ. ¶λλωστε üπως Ýχει δηλþσει και ο ßδιος: "Μου αρÝσουν πÜρα πολλÜ εßδη μουσικÞς για να μπορþ να επιλÝξω μüνο Ýνα απü αυτÜ. ΚατÜ τη γνþμη μου Ýνα Üλμπουμ εßναι πιο ποικιλüμορφο και συναρπαστικü αν συνδυÜσει κανεßς διαφορετικÜ στοιχεßα και εßδη"

Και πως προÝκυψε το ηλεκτρονικü σüλο project των Solar Fake; "Η ιδÝα ενüς electro project υπÞρχε μÝσα μου για πολý καιρü. ΑλλÜ δεν εßχα το χρüνο και πιθανÜ το κουρÜγιο για να το κÜνω. ΠÝρσι απλÜ ξεκßνησα να δουλεýω πÜνω σε αυτü. ΜετÜ απü χρüνια σε rock μπαντες (τις οποßες  αγαπÜω πραγματικÜ και δεν θÝλω να μου λεßψουν) Þθελα να δημιουργÞσω κÜτι δικü μου, κÜτι ασυμβßβαστο. Εßναι καλü για μÝνα να λογοδοτþ σε κανÝναν Üλλον εκτüς του εαυτοý μου. Και μου αρÝσει να φτιÜχνω Þχους για ηλεκτρονικÞ μουσικÞ, οπüτε εßναι Ýνα φυσικü επακüλουθο στη μουσικÞ μου καριÝρα"

Το Broken Grid αν και δεν αποτελεß Ýνα πρωτοποριακü album ηλεκτρονικÞς μουσικÞς, και παρüλο το üτι προÝρχεται απü Ýναν καλλιτÝχνη που μας Ýχει συνηθßσει σε πιο κιθαριστικοýς Þχους, σαφþς üμως εßναι μια  πολý καλÞ δουλειÜ, που μελωδικÜ περιÝχει κÜποιες πολý καλÝς και δυνατÝς στιγμÝς üπως τα κομμÜτια Hiding Memories From The Sun και You Think You're Radical. Εßναι κÜτι τÝτοια τραγοýδια που μας κÜνουν να πιστεýουμε üτι Ýνω η σýγχρονη EBM/Synthpop περνÜει την κρßση της, παρüλα αυτÜ üταν τýχει της κατÜλληλης αντιμετþπισης και Ýμπνευσης μπορεß να αναβιþσει τις καλÝς της στιγμÝς. Στο album περιÝχεται επßσης και μια αρκετÜ συμπαθητικÞ electro διασκευÞ του Creep των Radiohead. 

Οι Solar Fake πρüκειται να εμφανιστοýν ζωντανÜ για πρþτη φορÜ στο φετινü φεστιβÜλ Wave Gotik Treffen.

 

Βαθμολογßα: 7/10

 

Tracklisting:

1) Hiding Memories From The Sun
2) Stigmata Rain
3) (You Think You're ) Radical
4) The Shield
5) Creep
6) Here I Stand
7) I Keep My Eyes Shut
8) Hero & Conqueror
9) Lies
10) Sometimes
11) Your Hell Is Here
12) I Can't Remember

 

Επßσημη ιστοσελßδα του group: http://www.solarfake.de/