Daemonia Nymphe live in Thessaloniki/Athens

ΜετÜ την κυκλοφορßα των δßσκων “Daemonia Nymphe Remixed” και του project “Ghost Fish” οι Δαιμονßα Νýμφη ξεκινοýν τις εμφανßσεις τους για το 2007 στην Θεσσαλονßκη (ΣÜββατο 5 Μαúου στο Ξυλουργεßο του Μýλου) και στην ΑθÞνα (Παρασκεýη 11 Μαúου στο Underworld) για να παρουσιÜσουν τον καινοýριο τους δßσκο «ΚραταιÜ ΑστεροπÞ» καθþς και συνθÝσεις απü τα προηγοýμενα Üλμπουμ τους “Ο Βακχικüς Χορüς των Νυμφþν” , “Τυρβασßα” , “Δαιμονßα Νýμφη” και “Love Sessions”.

Το συγκρüτημα αποτελοýν οι: Σπýρος ΓιασαφÜκης, Εýη Στεργßου ,Μαρßα Στεργßου  

ΣυμμετÝχουν οι: ΕλÝνη Ευθυμßου: φωνητικÜ 
ΒαγγÝλης Πασχαλßδης: σαντοýρι  
ΧρÞστος ΚουκÜρας: κρουστÜ 

Τα αντßγραφα αρχαßων ελληνικþν οργÜνων που χρησιμοποιοýν κατασκευασμÝνα απü τον Νικüλαο ΜπρÜ εßναι :

Λýρα, αρχαßα κιθÜρα, βÜρβιτος, πανδοýρα. 

Οι Δαιμονßα Νýμφη σχηματßστηκαν το 1994, ξεκινþντας Ýτσι μßα μαγικÞ περιπλÜνηση ανÜμεσα στους μýθους και τους Þχους της ελληνικÞς αρχαιüτητας.. Η μουσικÞ τους προσεγγßζει Üλλοτε μια τελετουργικÞ και Üλλοτε μια πιο θεατρικÞ ματιÜ.

¼ργανα üπως η λýρα, η αρχαßα κιθÜρα και η πηκτßς, κατασκευασμÝνα πÜνω στα πρüτυπα των αντßστοιχων αρχαßων ελληνικþν οργÜνων απü το Νικüλαο ΜπρÜ ξεδιπλþνουν το δικü τους Þχο και αποζητοýν νÝα υπüσταση.

Οι Δαιμονßα Νýμφη  κυκλοφüρησαν  το 1998  τον πρþτο τους δßσκο “Ο Βακχικüς Χορüς των Νυμφþν” (απο την γερμανικÞ Solistitium records) και ακολοýθησαν το μßνι Cd “Τυρβασßα” και το ομþνυμο(“Δαιμονßα Νýμφη”) που κυκλοφüρησε το 2002 απο την γαλλικÞ εταιρεßα Prikosnovenie. ΤÝλος της ßδιας χρονιÜς κυκλοφüρησε  το Cd  “Love Sessions”, μια συνεργασßα των  Δαιμονßα  Νýμφη με την ΑυστραλÝζα Louisa  John  Krol, τον Ιταλü Francesco Banchini (Ataraxia,Gor) και τους ΓÜλλους Lys.

¶λλοι μουσικοß με  τους οποßους οι Δαιμονßα Νýμφη Ýχουν συνεργαστεß εßναι ο Αλκßνοος Ιωαννßδης, ο Ψαραντþνης(Αντþνης Ξυλοýρης)η Αναστασßα ¸δεν(Eξ ¶βατoν), η ΦÝνια Παπαδüδημα(Eleusis) ,ο ¶λφα Π.(ΣτÝρεο Νüβα),οι ΓÜλλοι Von Magnet ,οι Γερμανοß Beefcake ,το αγγλικü σχÞμα Seventh Harmonic, και οι Arkane. ¸χουν γρÜψει μουσικÞ για αρκÝτα ντοκυμανταßρ μεταξý των οποßων και το Αγγλικü "Treasures of Athens and Olympia" για το channel 5 του Λονδßνου. Τüν ΜÜιο του 2004 οι Δαιμονßα Νýμφη Þταν το πρþτο ελληνικü μουσικü σχÞμα που συμμετεßχε στο διεθνÝς φεστιβÜλ Wave Gottik Trefen στην Λειψßα της Γερμανßας  στο θÝατρο Schauspiel Haus. Δεýτερη  συμμετοχÞ σε ευρωπαικü φεστιβÜλ με την εμφανισÞ τους στο Summer Solctice festival τον Ιοýνιο 2004 στην βüρεια Ιταλßα στο κÜστρο του Arceto. To 2005 περιüδευσαν στην ΕλλÜδα με την υποστÞριξη του Υπουργεßου Πολιτισμοý. 
Οι ζωντανÝς εμφανßσεις των Δαιμονßα Νýμφη φιλοδοξοýν να δþσουν στη μουσικÞ τους τη δυνατüτητα να μεταμορφωθεß σε λüγο, εικüνα, κßνηση και να αποτελÝσει μαζß τους Ýνα αδιÜσπαστο σýνολο.

 

http://groups.msn.com/DaemoniaNymphe/

http://www.myspace.com/daemonianymphemyspace 

 

Οι 50 πρþτοι θα λÜβουν δωρεÜν dvd με την εμφÜνιση των
Δαιμονßα Νýμφη στο Wave Gottik Treffen 2004

 

 

                          

 

 

Active Image

 

 

Δισκογραφßα Δαιμονßα Νýμφη:

 

2007: “ΚραταιÜ ΑστεροπÞ” CD (Prikosnovenie Records-Kinesis)                                                                     www.prikosnovenie.com

2005: "Daemonia Nymphe remixed" CD

(Palace of Worms Records) 
www.palaceofworms.com

 

2004: "The Bacchic Dance Of The Nymphs – Tyrvasia" CD(new edition)

(Prikosnovenie Records) 
www.prikosnovenie.com

 

2002 : "Daemonia Nymphe Δαιμονßα Νýμφη" CD

(Prikosnovenie Records) 
www.prikosnovenie.com

2000: "Τυρβασßα" mCD (demo)

1998: "Ο Βακχικüς Χορüς Των Νυμφþν" LP

(Solistitium Records)

 

 

Συνεργασßες

2005: "Ghost Fish" CD (Prikosnovenie Records) 
www.prikosnovenie.com

2004: Spyros Giasafakis "Improvisation In Ancient Greek Instruments" mCD

(Cynfeirdd Records) 
www.cynfeirdd.com

 

2002: "Love Sessions" CD

(Prikosnovenie Records) 
www.prikosnovenie.com

 

ΣυλλογÝς 2006-2007

“ΣυνÜντηση” Αλκßνοος Ιωαννßδης Universal Music

“Effleurement”   Prikosnovenie

Influence” Shadowplay

“Little People…Big Noise” Run Devil Run