Inspiral Carpets Live in Athens – 05/05/2007

Pic by Ian Tilton

 

Η Detox παρουσιÜζει:

Οι Inspiral Carpets στο Fuzz Club – ΣÜββατο 5 Μαúου

Keep Τhe Circle Tour 2007

 

Οι Inspiral Carpets επιστρÝφουν στην ΕλλÜδα! ΜετÜ την κυκλοφορßα του "Keep the Circle" Digital Album τους και την περιοδεßα τους στην ΜεγÜλη Βρετανßα, Ýρχονται στην χþρα μας για μια και μοναδικÞ εμφÜνιση στο Fuzz Live Music Club, το ΣÜββατο 5 ΜαÀου, με το original line up τους: Tom Hingley, Clint Boon, Craig Gill, Martyn Walsh και Graham Lambert.

Μαζß με τους Stone Roses και τους Happy Mondays οι Inspiral Carpets υπÞρξαν τα πιο δημοφιλÞ συγκροτÞματα της Manchester σκηνÞς. Ο Þχος τους διÝφερε κατÜ πολý απü τα χορευτικÜ beat των συμπολιτþν τους: η αγÜπη τους για την ψυχεδÝλεια και η χρησιμοποßηση της Farfisa, του οργÜνου που σημÜδεψε με τον Þχο του το Garage Rock της δεκαετßας του '60, επÝτρεψε στο συγκρüτημα να δημιουργÞσει τον δικü του προσωπικü Þχο και να επιβιþσει στο μουσικü στερÝωμα ακüμα και μετÜ
το τÝλος της εποχÞς των indies.

Πολý πριν κυκλοφορÞσουν κÜποιο δßσκο, Þταν Þδη γνωστοß σε üλο το Manchester: οι Demo κασÝτες τους, αλλÜ κυρßως το Cool As F** T-Shirt που Ýνας φοιτητÞς απü το ΠανεπιστÞμιο της Οξφüρδης σχεδßασε, τους Ýκανε γνωστοýς σε üλη την πüλη: Ο Noel Gallagher των Oasis Þταν απü τους πρþτους roadie του group.

ΑυτÜ μÝχρι την κυκλοφορßα του πρþτου τους δßσκου, του Life που κυκλοφüρησε το 1990. Γιατß τüτε η αναγνþριση για τους Inspiral Carpets Ýγινε παγκüσμια. Ο John Peel κÜλεσε το συγκρüτημα στην εκπομπÞ του και το Single "This is How it Feels" μπÞκε στο Top-20 της Βρετανßας, ανοßγοντας τους το δρüμο για την επιτυχßα και εκπομπÝς üπως το Top Of The Pops.

Το συγκρüτημα εßχε πια συμβüλαιο με την Mute, και üλα εßχαν πÜρει το δρüμο τους: "She Comes in the Fall", "Caravan", "Dragging Me Down", "Two Worlds Collide", "Generations", "Bitches Brew", "Saturn 5", "Uniform", εßναι λßγες μüνο απü τις επιτυχßες τους, ενþ μεγÜλη τους στιγμÞ θεωρεßται το "I Want You" με τον Mark Smith των Fall: 4 studio albums, πÜνω απü 20 singles, αμÝτρητες συλλογÝς, και Ýνα DVD με την εμφÜνισÞ τους στο Brixton Academy το 2003, πριν απü την τελευταßα τους κυκλοφορßα τον ΜÜρτιο του 2007: μιας συλλογÞς με B Sides και Rarities, διαθÝσιμης μüνο για Download.

Την συναυλßα θα ανοßξουν οι Djs της ομÜδας Planet of Sound, της indie ομÜδας που πολλÝς φορÝς στο παρελθüν φιλοξÝνησε τους Inspiral Carpets ως Guest Djs στα party της.

 

ΤιμÞ Εισιτηρßου: 35 Ευρþ
Προπþληση: απü ΠαρασκευÞ 20 Απριλßου στα καταστÞματα
Metropolis, το Tickethouse (Πανεπιστημßου 42) και το www.i-ticket.gr.

(Picture by Ian Tilton)